Nasz chleb na naturalnym zakwasie

Jesteśmy największym producentem tradycyjnego pieczywa w regionie. Receptury, według których wypiekamy nasze pieczywo, mają długą tradycję i od lat nie są zmieniane. Wszystko po to, aby nasi Klienci mogli cieszyć się świeżym chlebem z czystym składem, bez sztucznych polepszaczy.

Codziennie troszczymy się o to, aby na stoły naszych Klientów trafiały świeże i pachnące bułki, bochenki chleba oraz inne chrupiące wypieki. Nasza piekarnia pracuje bez przerwy w trybie trzyzmianowym, dzięki czemu mogą Państwo cieszyć się świeżym pieczywem zarówno o poranku, jak i w ciągu dnia. Każdego dnia zużywamy 20 ton najwyższej jakości mąki, z której produkujemy nawet 30 tysięcy sztuk bochenków chleba a także 130 tysięcy sztuk bułek.

Sekret naszego pieczywa tkwi w pieczołowicie dobranych składnikach i restrykcyjnych normach jakości, które musza spełnić. Mąka, którą dostarczają nam producenci jest poddawana testom laboratoryjnym i sprawdzana pod kątem pożądanych właściwości. Dopiero kiedy spełni wysokie wymagania, jakościowe, jest wykorzystywana do produkcji pieczywa i innych wypieków. Podczas procesu produkcji trafiają do niej cenne dodatki, niezbędne w zbilansowanej diecie, takie jak: nasiona słonecznika, siemię lniane, sezam, kminek. Chleb powstaje na naturalnym zakwasie podczas ponad 40 godzinnego procesu wytwórczego.

 

pieczywo 2
pieczywo 1
pieczywo 3
pieczywo 4
pieczywo 6
pieczywo 5
pieczywo
pieczywo 15